Equitec Superior sadlerne er udviklet og konstrueret, så de kan holde til den hårde hverdag hos både konkurrencerytteren, den professionelle træner samt fritidsrytteren. Vores kunder har savnet en sadel med et bredt kammer, da mange af de nuværende sadler har en tendens til at ligge lidt for højt over hestens manke. Derudover skulle bommen være fleksibel, så den bedre kan tilpasse sig de mange forskellige heste typer og ikke mindst sikre plads til frie bevægelser, så hesten kan udvikle sig.

Vi har lagt stor vægt på, at sadlen ligger i balance på hesten. Det vil sige, at sadlens dybe punkt er i midten, og at den ikke kipper op foran eller bagpå, når den spændes. Det er selvfølgelig ikke muligt at lave en sadel, der passer alle heste eller ryttere, og derfor er der udviklet flere modeller, som til sammen passer til det brede udsnit af heste og ryttere.

Equitec sadlerne er kvalitet hele vejen igennem, derfor giver vi også 2 års fuld garanti på sadlerne. 

Equitec samarbejder med rytterne Tina Kalmo Pedersen og Rasmus Møller Jensen omkring udviklingen af Equitec Superior serien af sadler.

  

Equitec – Læderkvalitet

Equitec sadlerne er lavet af okselæder af meget høj kvalitet, som er garvet vegetabilsk. Læderet har den fordel, at den har en høj resistens mod sved og er utrolig slidstærk. Vi anvender det bedste Europæiske læder i vores sadler, det ses ved utrolig høj finish og kvalitet på samtlige sadler. I vores dyreste modeller anvender vi specielt Italiensk og Engelsk olieret læder af virkelig topkvalitet.

Equitec - Sadelpuder

En anden prioritet i udviklingen af vores sadler er sadelpuden og dens måde at ligge på hestens ryg. Vores puder er selvregulerende formpuder, som garanterer en optimal tilpasning. De har en ekstrem bred liggeflade, som fordeler rytterens vægt på bedste måde. Den brede bomvidde tillader en optimal fri bevægelighed for rygsøjlen. Vores sadelpuder er blødt polstret og arbejder med hestens bevægelse. Puderne er enten stoppet med syntetisk uld eller 3 lags latex:

Vores syntetiske uld er af meget høj kvalitet, som også har en høj resistens mod sved, hvilket betyder, at ulden ikke filtrer eller danner knuder. Derudover har ulden en stor elasticitet, som garanterer for pudens bevægelighed.

Vores 3 lags latex giver en unik pasform og gør at sadlen aldrig går ud af form, Latexen tager altid sadlen tilbage til udgangspunktet. Latex er desuden særdeles stærk.

Equitec – Sadelbom

Selve kernen i Equitec sadlerne er vores flexible bom af lamineret træ og fjederstål. Den specielle opbygning bevirker at bommen er fleksibel i længderetning. Bommen er udviklet specielt med udskifteligt kopf-jern som gør at sadlerne nemt kan tilpasses hesten for optimal komfort i forhold til bredden og højden på hestens manke.

Saddelbom set oppefra